Wim de Leeuw

Door: Marlies Aanhaanen - 11 augustus 2016

Wim de Leeuw woont aan de Zoeterwoudsesingel:

‘Het Singelpark brengt verandering in de Leidse manier van denken. Leidenaren zijn namelijk erg goed in het denken in onmogelijkheden en er wordt altijd veel gezeurd en gebakkeleid. Denk bijvoorbeeld aan het plan voor de RijnGouwelijn. Daar zijn zoveel discussies en onderzoeken aan gewijd, terwijl het hele plan uiteindelijk toch niet doorging. Bij het Singelpark is dat anders. Dat is een initiatief van de Leidenaren zelf en niet van de gemeente. Het heeft nu al een enorm draagvlak. We zijn er nog lang niet, maar ik denk wel dat dit plan andere kansen heeft dan eerdere projecten in Leiden.

Ik hoop dat het Singelpark net zo wordt als het Central Park. New York is een dynamische en bruisende stad. Het Central Park ligt als een oase van rust midden in die stad en dat vind ik mooi om te zien. Ik maak veel stedentrips en ik vind het heel aantrekkelijk als ik de drukte, maar ook de rust kan opzoeken. De rust dient dan als een soort aanvulling op de hectiek en daar kan ik geweldig van genieten. Het Singelpark wordt zo’n oase van rust in het bruisende Leiden.

Leidse initiatieven die de organisatoren van het Singelpark als voorbeelden kunnen zien, zijn ZZ Leiden en Leiden Marathon. De organisatoren hiervan hebben een droom en daarmee gaan ze aan de slag. Gaat dat altijd van een leien dakje? Nee, natuurlijk niet. Maar door het belang van je droom te blijven benadrukken, door te blijven bouwen en door er zelf in te blijven geloven, kun je die droom uiteindelijk waarmaken. Dat geldt ook voor het Singelpark.’