Ton Duijndam

Door: Manon Louwers - 11 augustus 2016

Ton Duijndam, vader van twee kinderen op de vrije school Mareland:

‘Wij willen graag dat het groene schoolplein van de vrije school Mareland onderdeel wordt van het Singelpark. MareGroen, een team van voornamelijk betrokken ouders, is al jarenlang bezig om van het plein één groot natuurspeeltuin te maken. Een plein dat er niet alleen voor de kinderen van de Marelandschool is, maar voor de hele buurt. Dat zorgt voor een directe binding met de rest van de wijk.

Toen ik van de plannen voor het Singelpark hoorde, was ik dan ook meteen enthousiast. Het idee was oorspronkelijk om het Singelparkpad voor de school langs te laten lopen. Dat is mogelijk, maar we kunnen natuurlijk ook een alternatieve route creëren. Een route over ons groene schoolplein. Dan komen de ambities van de Vrienden van het Singelpark om de stad groener te maken én onze ambities om ons schoolplein te vergroenen heel mooi samen.

Het Singelpark wordt hoe dan ook een succes. Dat zie je nu al met de Kweektuin, een enorm goed initiatief. De vrije school Mareland heeft een stukje Kweektuin geadopteerd. Eén heel vak is door ons ingericht. Bij de opening schonken we de Vrienden van het Singelpark twee bomen. Dat was echt ontzettend leuk. Het was een vrij formele bedoening, maar toen de kinderen aankwamen met twee kruiwagens met bomen, was het meteen gezellig. Je merkt het, ik ben echt enthousiast. Als mijn kinderen van deze school af zijn, dan wil ik meer tijd besteden aan het Singelpark.’