Pennie Arbouw-Heimans

Door: Marlies Aanhaanen - 11 augustus 2016

Pennie Arbouw- Heimans, woont sinds vijf jaar aan de Witte Singel:

‘Eindelijk! Dat dacht ik toen ik voor het eerst van de plannen voor het Singelpark hoorde. Voor mijn werk kom ik regelmatig in New York. Dan bezoek ik vaak stadsparken als het Central Park en de High Line. Het zijn prachtige plekken. Daar kunnen we een Leidse variant van maken. Leiden heeft haar eigen unieke dingen. Ik zou het bijvoorbeeld leuk vinden als het project de oude historie van de stad samenbrengt met de nieuwe elementen van het Singelpark. Zo wordt het een spannende en fijne plek voor iedereen.

Het randje groen langs de singels waar ik woon is nu eigenlijk niet meer dan een hondenuitlaatstrook. Hardlopers moeten hier over de stoep rennen en als ik echt een rondje wil wandelen, dan moet ik met de auto ergens naartoe rijden. Dus als ik straks mijn deur uitstap en meteen in een groot park sta, zou dat prachtig zijn. Ik zou dan veel vaker een rondje van zes kilometer wandelen met mijn hond Kareltje.

Daar komt ook nog eens bij dat het in parken als het Van der Werfpark vaak een rotzooi is. Ik denk dat dit in het Singelpark niet zo zal zijn. Doordat je inwoners van Leiden bij de realisatie van het park betrekt, voelen zij zich eigenaar van het park. Ze zijn er trots op en doen beter hun best om het schoon en netjes te houden. Voor mij is het dan ook geen vraag of het Singelpark een succes wordt. Dat weet ik zeker.’