Noah Schutte

Door: Marlies Aanhaanen - 11 augustus 2016

Noah Schutte won in 2012 en 2013 de Singelloop van Leiden:

‘Door de natuur lopen geeft een gevoel van vrijheid. Daarom hoop ik dat het Singelpark er komt. Het is heerlijk om van de omgeving te genieten en om niet op auto’s of fietsers te hoeven letten.

Toen ik net begon met hardlopen, liep ik altijd hetzelfde rondje van 1,2 kilometer. Ik heb dat rondje zo vaak gelopen, dat ik hem helemaal zat ben. Als ik nu niet op de atletiekbaan loop, dan loop ik vaak door het park Cronesteyn. Maar met het Singelpark komen er meer mogelijkheden. Ik zou het leuk vinden als er bordjes langs het looppad komen die afstanden aangeven. Niet alleen elke kilometer een bordje, maar ook elke honderd meter, zodat je precies weet hoe ver je gelopen hebt. Helemaal leuk is het, als je naast het rondje van 6 kilometer ook kleinere rondjes in het Singelpark kunt lopen.

Voor mij is de Singelloop een bijzondere wedstrijd. Ik woon aan de singels en het is de eerste wedstrijd die ik ooit liep. In totaal heb ik er denk ik vijf keer aan meegedaan. De route is 6,8 kilometer, dus het is geen officiële afstand. Het leuke is juist dat iedereen in Leiden de Singelloop kent. Vrienden komen kijken en ze vonden het geweldig toen ik eerste werd. Dat vonden ze nog specialer dan toen ik Nederlands kampioen werd. Het Singelpark geeft denk ik nog een extra waarde aan de Singelloop. Waarschijnlijk doen er meer mensen aan mee, als de route als zodanig bekendstaat.’