Michelle de Roo

Door: Floris Wouterlood - 11 augustus 2016

Bezig zijn met het Singelpark geeft mij energie

Michelle de Roo, lid commissie Advies en Ontwerp van de Vrienden van het Singelpark:

‘Het Singelpark wordt mijn Nederlandse Greenlake. Ik kom oorspronkelijk uit Seattle en daar heb je Greenlake, een groot park met in het midden een meer. Toen ik daar woonde, was dat echt mijn plek. Daar voelde ik me veilig. Ik liep er hard en ik voelde me er vrij. Een tijdje terug verhuisde ik naar Leiden. Ik vind het een fantastische stad, maar ik miste dat groene rondje. Daarom werd ik heel enthousiast toen ik voor het eerst van de plannen voor het Singelpark hoorde.

Dat is ongeveer twee jaar geleden, aan het begin van het project. Ik kwam met Jeroen Maters in contact en met nog drie andere Leidenaren richtten we namens het Stadslab een team op: Team Singelpark. We zaten vol ideeën en al snel werd duidelijk dat het Stadslab niet groot genoeg was voor zo’n gigantisch plan. Vanaf het begin hadden we dan ook de missie om een grotere achterban te creëren. En dat is gelukt, met de Stichting Vrienden van het Singelpark als resultaat!

Sindsdien ben ik actief als lid in de commissie Advies en Ontwerp. Dat sluit heel goed aan op mijn beroep als landschapsontwerper. Het geeft me energie om met het Singelpark bezig te zijn. Ik vind het een fijn idee dat mijn kinderen straks in het Singelpark kunnen spelen en dat ik er straks zelf rondloop. Ik kan niet wachten.’