Martijn Bulthuis

Door: Marlies Aanhaanen - 11 augustus 2016

Martijn Bulthuis zet als directeur van Leiden Marketing de stad beter op de kaart:

‘Elke stad heeft een verhaal nodig om toeristen te trekken. In het geval van Leiden gaat dat verhaal over de twee elementen waar de stad in uitblinkt: kennis en cultuur. Ik denk dat het Singelpark daar iets aan toevoegt. Het is geen gewoon park waarin je gaat zitten en waar je verder niets van de stad meekrijgt. Het is een park waar je doorheen loopt of vaart en dan van alles over de culturele historie van Leiden te weten komt. Daardoor beleef je de stad op een hele unieke manier.

Ik vind dat het verhaal van Leiden nu nog niet goed wordt verteld. Veel mensen zien Leiden nog als een saaie, stoffige stad. Ik ervaar Leiden juist als een mooie plek waar heel veel gebeurt. Het is een prachtige cultuurhistorische waterstad. Vlakbij liggen de bollenvelden en ook het strand ligt om de hoek. De stad van ontdekkingen, zoals wij Leiden noemen, heeft een hoop energie en inwoners die veel spannende ideeën hebben voor hun woonplaats. Het Stadslab en de Vrienden van het Singelpark zijn daar met het initiatief voor het Singelpark goede voorbeelden van.

Als het stadspark er straks ligt, dan zal onze organisatie het park structureel gebruiken in onze communicatiemiddelen. Wij proberen in onze campagne-uitingen altijd de sfeer van Leiden te benadrukken met mooie foto’s van de stad. Het Singelpark leent zich daar uitstekend voor. Ik verheug me nu al op een luchtfoto van de binnenstad met het Singelpark als een groene strik daaromheen. Ik stel me voor dat je met zo’n prachtig beeld Leiden heel goed kunt verkopen.’