Marcel Kolder

Door: Marlies Aanhaanen - 11 augustus 2016

Marcel Kolder, reder: ‘Leiden vanaf het water is ontzettend mooi om te zien. Het is een extra dimensie als mensen langs een park varen. Het geeft iets rustgevends. Je zit midden in het groen en dat vinden mensen leuk, dat heb je in de stad niet. Prachtig zo’n Singelpark, het accentueert de singel en de historie van de stad.

Je merkt gewoon dat Leiden zich steeds meer ontwikkelt tot een toeristenstad. We hebben aardig wat rondvaartbedrijven in Leiden. Alle initiatieven die er zijn om de stad nog leuker te maken juichen wij natuurlijk ten zeerste toe. Wij zijn altijd zo dat we mogelijkheden zien. Als de dam bij het EWR wordt opengebroken kunnen we echt de hele singel rond. We zitten nu nog met een beperking daar. Wat wij nu veel doen is: ‘Te voet en te vaart’. Dat spitst zich vooral toe dat mensen een stukje varen met de gids, afstappen en dan lopen ze een stukje door de stad, zo komen ze bij een gracht uit en dan ligt de boot er weer. Het plan is ontzettend leuk, ik ben benieuwd hoe het eruit gaat zien.

Het is natuurlijk altijd afwachten met dit soort plannen. Ik weet dat de groep die erachter zit erg enthousiast is. De stad is er ook wel erg in geïnteresseerd. Uiteindelijk zal het erop neer komen wat het zal kosten. Maar ik weet zeker, als er geld is, dat het park er wel komt. Als ze ons om een donatie zouden vragen zou ik wel wat willen geven, maar dan moet je niet denken aan duizenden euro’s, daar zijn wij gewoon te kleinschalig voor. Met zulke projecten moet je vooral grote ondernemers proberen te strikken. Maar ik zie overal kansen in, er valt altijd over te praten.’