Laetitia van Stekelenburg

Door: Manon Louwers - 11 augustus 2016

Laetitia van Stekelenburg, is bestuurslid bij Platform Gehandicapten Leiden:

‘De makers van het Singelpark doen er verstandig aan om rekening te houden met lichamelijk beperkten. Voor blinden is het bijvoorbeeld belangrijk om oriëntatiepunten te hebben. Daarnaast is het voor rolstoelen noodzakelijk dat er brede paden met ruime bochten worden aangelegd die niet over steile bruggen leiden. Als je daar van tevoren goed over nadenkt, dan hoeft dat helemaal niet veel geld te kosten. Het kost pas veel geld, als het park er al is en als je dan dingen wilt aanpassen.

Ik vind het Singelpark een goed initiatief. Groen is immers belangrijk voor de kwaliteit en de leefbaarheid van een stad. Ik hoorde zelfs dat patiënten die in het Diaconessenhuis liggen met uitzicht op de Leidse Hout sneller genezen dan patiënten die niet op het park uitkijken. Groen is dus goed voor de gezondheid. Het is alleen jammer dat er zo weinig groen in Leiden is. Je hebt het Plantsoen, het Van der Werfpark en de Hortus Botanicus, maar voor de laatste moet je betalen.

Mensen hebben behoefte aan natuur. Je ziet dat steeds meer Leidenaren de parken opzoeken. Het is er drukker. Met lekker weer liggen ze aan het water of wandelen ze een stuk. Het is heerlijk om buiten te zijn. Toen ik nog op kantoor werkte, vond ik het na een werkdag ook lekker om een stukje te wandelen. Mensen denken tegenwoordig bewuster na over hun gezondheid en weten dat een half uur wandelen op een dag gezond voor je is. Het Singelpark kan helpen om die behoefte te vervullen.’