Koene Parmentier

Door: Manon Louwers - 11 augustus 2016

Koene Parmentier, reder: “Het is bijna onmogelijk om een onderscheid te maken tussen mijzelf als ondernemer en als inwoner van de stad. Het is een mooi project en ik doe er ook zelf aan mee door bij brainstormavonden mijn ideeën in te brengen. Zo kun je denken aan landmarks, herkennings- en oriëntatiepunten in het park en een informatiecentrum bij Nieuwe Energie. Ook zou ik graag de oude waterpoortdeuren van de Vlietbrug terug willen zien. Zo geef je de stad een beetje zijn oude allure terug.

Een collega van mij heeft er geen vertrouwen in dat het Singelpark van de grond komt. Ik heb dat juist wel, want het is behoorlijk ver doorontwikkeld. De presentatie bij Volkenkunde is een belangrijke stap. Je kunt de plannenmakers en landschapsarchitecten moeilijk zeggen dat je er uiteindelijk niks mee doet. Er is al een behoorlijk bedrag vrij gemaakt voor de ontwikkeling. Al blijft er maar een deel over van het oorspronkelijke plan. Het kan zijn dat een deel van het park zo ambitieus is dat bepaalde dingen gewoon niet haalbaar zijn.

Hopelijk gaat de dam bij het Energiebedrijf verdwijnen. Het zou mij een kans geven om een complete route te varen, met een mooi rond verhaal. Als die dam weg is zijn er meer routes om te varen en aan de hand daarvan kan ik uitbreiden of andere activiteiten aan gaan bieden. Ik zie geen bedreigingen in de komst van het Singelpark. Er is al veel concurrentie. Het zou heel goed kunnen zijn dat nog meer mensen het interessant vinden om door Leiden te gaan varen. In principe is er een limiet gesteld aan het aantal bedrijven dat in Leiden rondvaarten mag maken. Maar ja, dat limiet is al overschreden.”