Johan Klerks

Door: Floris Wouterlood - 11 augustus 2016

Het Singelparkproject vind ik een goed bedacht plan dat de contouren van de singel mooi laat zien. Het is een aardige investering, maar als je op toerisme wil concurreren met steden als Amsterdam en Delft is een dergelijke investering nodig. Met het Singelparkproject toont Leiden echt iets. Je ziet van alles. Het water, het landschap, de stad en de historie. Vooral als ondernemer zie ik kansen om dat verder te ontwikkelen. Als de brug, die het Ankerpark met de Poort van Leyden zou verbinden, er daadwerkelijk komt maak je een goede verbinding naar een groot stuk groen waar eventueel festiviteiten georganiseerd kunnen worden. Ik heb nog geen concreet beeld, maar ik zou daar zelf ook zeker activiteiten organiseren.

Ik zal ongetwijfeld niet de enige ondernemer zijn die positief is over het project. Als het Singelpark er eenmaal ligt zal dat ook vele nieuwe ondernemers trekken. Laat de concurrentie maar komen zou ik zeggen, dat maakt het alleen maar veel aantrekkelijker. Ik ben niet zo bang voor concurrentie. Je moet er gewoon voor zorgen dat je goed bent, dan komen de klanten vanzelf naar je toe. Bovendien kan je ook met concurrenten samenwerken, in de zin van hoe kunnen we iets verder uitbouwen. Kijk eens in Leiden in de binnenstad op 30 april. Een drietal ondernemers die samen een groot feest organiseren. Dat is mooi en zulke samenwerkingen zie ik ook bloeien als het park er komt.

Leiden is een stad met enorm veel potentie, maar we moeten er ook voor zorgen dat mensen komen. We moeten meer gebruik maken van de stad, de singels, de uitstraling, de gezelligheid, de studenten en de historie. Ik ben zelf ook wel bereid om te investeren in het project. Ik denk dat het Singelpark een grote aantrekkingskracht voor mijn bedrijf kan kunnen zijn, daar kan ik waarschijnlijk meer omzet door gaan behalen.