Frank de Wit, voormalig wethouder van Onderwijs, Sport en Milieu:
‘Onze historische singelrand is prachtig en heeft enorm veel verborgen plekken. Zo vind ik bijvoorbeeld begraafplaats Groenesteeg zo mooi verscholen en verstild. Die plekken hebben een belangrijke betekenis voor Leidenaren. Dat merk ikzelf ook. Overal heb ik wel iets meegemaakt. Zo heb ik met mijn kinderen op de singels geschaatst en nam ik ze mee naar de volière in het Plantsoen. Met mijn moeder ging ik naar museum Volkenkunde. Als student heb ik uren in het gras bij de Hortus doorgebracht en in de Morspoort woonden vrienden, waar ik menig feestje heb gevierd.
Al die verschillende plekken zijn nu veel te geïsoleerd, ze vormen geen eenheid. Daar wordt met het Singelpark verandering in gebracht. Het wordt een prachtig aaneengesloten stadspark van, voor en door de stad. Het wordt daardoor een park waar veel gebeurt en waar iedereen graag komt.
Je merkt nu al dat veel verschillende mensen met de realisatie van het Singelpark bezig zijn. Zo was ik op een basisschool waar de kinderen druk bezig waren met ideeën voor het park. Ik vond het verrassend om te zien hoe goed de kinderen zich konden inleven in de mogelijkheden van het park. Er kwamen veel creatieve ideeën naar voren zoals een klimtoren met een glijbaan die uitkomt in de singels en een idee voor een kliedermuur. Ook hadden ze bedacht dat er optredens speciaal voor kinderen moeten komen in het park. Ik raak daardoor geïnspireerd. In de ontwerpen voor het Singelpark proberen we alle goede ideeën uit de stad zo veel mogelijk te verwerken. Ik vind het heel bijzonder en heel eervol dat ik opdrachtgever mochtg zijn van dit ambitieuze project.’