Cor Arnoldus

Door: Jan Willem Broekema - 11 augustus 2016

Cor Arnoldus, voorzitter van Buurtvereniging Zeeheldenbuurt:

‘Dat iedereen die er iets mee te maken heeft bij het Singelpark betrokken wordt, vind ik het belangrijkste van alles. Je moet met de mensen in gesprek gaan. Op die manier creëer je meer draagvlak én kom je tot nieuwe en interessante inzichten. Ik vind het bijvoorbeeld heel belangrijk dat de Vrienden van het Singelpark ook met de bewoners van de woonboten aan de Zijlsingel praten. Er zijn flink wat plannen in ontwikkeling waar ook zij mee te maken krijgen. En misschien hebben de woonbootbewoners wel hele leuke ideeën voor het Singelpark.

Wij gaan in gesprek met de bewoners van de Zeeheldenbuurt over het Singelpark. Het ligt voor onze deur. Als we de wijk uitgaan, dan stappen we er zo in. Daarom wordt het Singelpark onderdeel van de buurtvisie die wij binnenkort maken. Daarin komt te staan hoe wij de omgeving in en rond de Zeeheldenbuurt de komende twintig jaar zien. Het Singelpark kan daar niet in ontbreken.

Dat de gemeente begint met de verbindende bruggen, vind ik een goede start. Ik vind alleen wel dat er ook al duidelijke plannen moeten worden gemaakt voor de buitenkant van de singels. De binnenkant en de buitenkant van de singels moeten uiteindelijk één geheel worden. Daarom is het belangrijk om dat nu al met elkaar te verbinden, zodat het één groot plan wordt. Daar willen wij als buurtvereniging best over meedenken. De Zijlsingel is immers ook een beetje van ons. Ik denk bijvoorbeeld aan een vissteiger. Aan een wandelpad aan de buitenkant van de Zijlsingel. En een groene wandel- en fietsverbinding van de groene zone aan onze Oostkant naar het Singelpark zou ik fantastisch vinden. Meer ideeën komen ongetwijfeld in onze buurtvisie te staan.’