Kweektuin zoekt vrijwilligers

Door: Floris Wouterlood - 13 maart 2017

Kweektuin

Geen commissie, maar een belangrijk project dat al jarenlang kenmerkend is voor de participatiegedachte van het Singelpark. Dankzij de inzet van vele vrijwilligers is de Kweektuin in de afgelopen jaren uitgegroeid tot welhaast een park op zichzelf. De Kweektuin-groep zoekt altijd versterking!

Timmerlieden

We zoeken enthousiaste timmerlieden (m/v) die ons kunnen helpen met het vervaardigen van een paviljoen, terrasmeubilair en houten plantvakken op de Kweektuin. Het liefst iemand die vanuit enige ervaring met timmerwerk kan meedenken. Meer informatie en aanmeldingen bij kweektuin@singelpark.nl

Tuinlieden (altijd)

Voor het onderhouden van de Kweektuin gedurende het seizoen (maart – november) zijn we op zoek naar tuinlieden (m/v). Werkzaamheden bestaan uit: het in ontvangst nemen, keuren en registreren van door Leidenaren en bezoekers gedoneerde bomen en planten, het planten, snoeien, bemesten, bewateren anderszins verzorgen van bomen en planten.

Enige ervaring is wenselijk, maar niet vereist. We zorgen voor professionele begeleiding en goede apparatuur en gereedschappen. Meer ervaren tuinlieden vragen we daarnaast om te helpen bij de ontvangst, de voorlichting en begeleiding van schoolklassen en andere groepen die helpen met de aanleg en het beheer van de tuin. Meer informatie en aanmeldingen: kweektuin@singelpark.nl

Vakkenvullers (altijd)

Bedrijven en organisaties (scholen, buurtverenigingen, vriendenclubs, tuinverenigingen etc.) kunnen één of meerdere plantvakken in de kweektuin adopteren. Zij verzamelen dan met hun medewerkers/leden/buurtgenoten/klasgenoten etc. bomen en vaste planten om deze zelf in de plantvakken te zetten. Ook het onderhouden van de plantvakken worden door deze groepen zelf gedaan.

Daarbij kunnen ze gebruik maken van materieel, materialen en deskundige begeleiding van de Vrienden van het Singelpark. Uiteraard komen er een naambordjes bij de geadopteerde vakken te staan.

We zoeken ook mensen die bedrijven en organisaties enthousiast kunnen maken om mee te doen en hen te begeleiden bij het opzetten van aanleg en beheer. Meer informatie en aanmeldingen: kweektuin@singelpark.nl.