Het Rembrandtpark wordt doormidden gesneden door het Noordeinde. Ten zuiden van het Noordeinde, langs de Witte Singel, staan veel fruitbomen, beuken en kastanjes. Dit parkdeel is te bereiken door vanaf het Noordeinde onder het witte poortgebouw door te lopen.

Kweekschool voor de Zeevaart

Een kweekschool in het Rembrandtpark? Wat steekt daar achter? Wat is er gebeurd dat uitgerekend hier een Kweekschool voor de Zeevaart staat?

Een krans voor Rembrandt – elk jaar 15 juli

Een jaar of twintig geleden ontstond het initiatief om op Rembrandts geboortedag (15 juli) een krans te brengen naar zijn borstbeeld en daar een toast uit te brengen op zijn ‘verjaardag'

Rembrandt is hier geboren

Op 15 juli 1606 werd in een huisje aan de Weddesteeg in Leiden de kleine Rembrandt Harmenszoon geboren. Het geboortehuis van Rembrandt is al lang geleden afgebroken, maar de plek is nog steeds een markant stukje Leiden.

Over het Rembrandtpark

Het Rembrandtpark ligt op de plaats van het voormalig bolwerk van de Witte Poort. Het Noordeinde doorsnijdt het park dat daarom uit twee delen bestaat. Het begint bij de Groenhazengracht en loopt langs de Witte Singel door tot aan de Rijn.