Molen De Put aan het Galgewater in de Nederlandse stad Leiden is een uit 1987 stammende replica van de standerdmolen van Jan Jansenzoon Put.
Deze oorspronkelijke molen stamde uit 1619, waarna de eerste molen in 1640 afbrandde. Nadat de houten korenmolen daarna weer was opgebouwd, moest deze in 1729 wijken voor een stenen stellingmolen gelijk molen De Valk. Deze molen, die de naam De Coornbloem / De Korenbloem / De Korenmolen (walmolen) droeg, werd in 1817 gesloopt. Archeologen ontdekten in 1982 de funderingen van het achthoekige molenbolwerk. In 1983 werd in het kader van het 25-jarig bestaan van de Rijnlandse Molenstichting het idee geopperd om op het oude bastion een standerdmolen te bouwen. Dit idee werd uiteindelijk vier jaar later verwezenlijkt.
De molen heeft de status gemeentelijk monument. Naast de molen ligt de Rembrandtbrug, eveneens een replica uit dezelfde tijdsperiode, gebouwd in 1983. [bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Put_(Leiden)]
Het Park De Put is opnieuw ingericht en beplant met gevarieerde beplanting die een tropische uitstraling zullen geven. Deels is de beplanting door de gemeente gedaan en deels door Vrienden en buurtbewoners samen. Het parkje is al veel mooier geworden.
In het park is medio 2017 een speelschip met schommel en glijbaan geplaatst. Het idee hiervoor is met kinderen uit de buurt bedacht. De Vrienden en gemeente hebben samen het speelschip uitgekozen.