De Lammermarkt, ooit een veemarkt bij molen De Valk waar schapen en lammetjes werden verhandeld, is sinds 2018 een fraai parkdeel van het Singelpark aan de noordrand van de binnenstad, maar binnen de singels. Het parkdeel is aangelegd bovenop een ondergrondse parkeergarage van 7 verdiepingen.

Kiek!

Een soort camera op een driepootin het gras aan het Kiekpad langs de Rijnsburgersingel - naast stadscafé Van der Werff. Wat zit hier achter?

Lammermarkt, mei 2018

Met spanning kijken we in mei naar de groei van de beplanting rondom molen De Valk. Het contrast is groot: aan de noord- en westkant bloemen en kruiden, aan de oostkant het evenementenplein met de nieuw fontein.

8000 plantjes de grond in

De beroemde tuin- en landschapsarchitect Piet Oudolf plantte persoonlijk de eerste planten in de perken en hellingen van de Lammermarkt

Lammermarkt nadert voltooiing

Er wordt heel hard gewerkt om het plein van de Lammermarkt voor Leidens Ontzet (3 oktober 2017) gereed te krijgen. Hier komt de 3-oktoberkermis te staan, en na dat evennement komt de beplanting aan de beurt

Van plein naar put naar park

De Lammermarkt heeft nogal wat veranderingen meegemaakt: van begraafplaats naar veemarkt naar parkeerplaats, bouwput en dan straks een parkachtig plein.

Over de Lammermarkt

De Lammermarkt is een nieuw parkdeel aan de noordrand van de binnenstad bij molen De Valk. Na het vertrek van de veemarkt was het een parkeerterrein. Sinds 2017 bevindt zich hier ondergronds een zeven verdiepingen tellende parkeergarage.