De Hortus botanicus Leiden is de oudste nog bestaande botanische tuin in ons land. De Hortus is geen openbare tuin, maar heeft de status van een museum. Om toegang te hebben raden we u aan uw Museumjaarkaart mee te nemen.

Japan aan de singel

In Leiden is de belangstelling voor Japan al heel lang aanwezig. Op en naast de Singelparkroute kun je daarvan diverse getuigenissen vinden, variërend van een haiku op een muur tot een heuse Japanse tuin.

Wandelen met Mahler en Freud

De componist Gustav Mahler en psychiater Sigmund Freud maakten op 26 augustus 1910 een wandeling in Leiden - als het Singelpark toen had bestaan hadden ze vast een compleet rondje gelopen

Dobberen

Een van de bekendste kassen in de Hortus is ogetwijfeld de Victoriakas. Wie de kas binnenggaat en even went aan de tropische warmte staat oog in oog met de reusachtige drijvende bladeren van de Victoria amazonica die genoeg drijfvermogen hebben om een klein kind te dragen. Men zegt dat de bijzondere waterplant maar één nacht per jaar bloeit.

Peuzelen en gepeuzeld worden

Je zal maar een eenvoudige vlieg zijn. Je landt op een sappig plantje, hmmm, mjamjam, o, zo lekker.... .BENGGGGG... dicht is de val en nu ben jij het lekkere hapje. Voor de plant!