Singelpark
×

Vrijwilligers gezocht!


Het Leidse Singelpark is populair. Naar schatting wandelen jaarlijks één miljoen mensen het rondje om de Leidse binnenstad. Wat niet iedereen weet, is dat een flink deel van het park door vrijwilligers wordt onderhouden. Zij pootten bijvoorbeeld vanaf oktober 8000 bloembollen en houden het gehele jaar het bijzondere groen netjes. Het Singelpark kan altijd nieuwe vrijwilligers gebruiken!  maar nu zijn die extra hard nodig, omdat per 1 januari 2022 de werkzaamheden worden uitgebreid.

In de organisatie van het Singelpark is het Singelpark in Bedrijf een belangrijke speler. Vrijwilligers werken wekelijks in de verschillende parkdelen. Eén van de coördinatoren is Nelleke den Ouden. Ze vertelt enthousiast over de werkzaamheden: “We zorgen dat de perken er netjes uitzien, verwijderen ongewenste planten, snoeien en knippen, zetten waar nodig nieuwe planten in de grond, poten zomer- en winterbollen, geven water en ruimen zwerfafval op. Dat doen we zoveel mogelijk samen met buurtbewoners. Het is heel leuk om gezamenlijk te werken aan het onderhoud van ons eigen park. We maken het ook gezellig met een kop thee of koffie en koek natuurlijk.”

Er werken ook andere groepen mee in het park. “Iedereen is welkom en kan meedoen”, zegt Den Ouden, “we passen de werkzaamheden aan de mogelijkheden aan. We leren trouwens ook van elkaar. Op dinsdag werken we bijvoorbeeld in het Huigpark met een groep medewerkers van Gemiva-SVG. Zij zijn ervaren doordat ze dagelijks werken in een tuingroep. Alle vrijwilligers samen vormen een veelzijdig team.”

Den Ouden lachend, maar serieus: “Als je het leuk lijkt om vrijwilliger te worden, ben je van harte welkom om aan te sluiten. We zorgen voor een gezellige sfeer en je ontmoet veel leuke mensen. Onze activiteiten zijn over verschillende dagen verspreid en je hoeft niet wekelijks op dezelfde dag te komen. Ook mensen met wisseldiensten kunnen goed bij ons terecht.”

Heb je interesse om je aan te melden of wil je graag wat meer informatie ontvangen? Kijk verder op deze website of stuur een e-mail naar meedoen@singelpark.nl.

Nelleke den Ouden – Foto: Ben Jeursen

Geef een reactie