Herfst? Wintertijd? Heerlijk wandelen in het park met gids!


Op zondag 12 november organiseren de Vrienden van het Singelpark weer een herfstwandeling door het langste stadspark van Nederland. Leuk en leerzaam voor elke Leidenaar en bezoeker die de stad wat beter wil leren kennen.
De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Zijlpoort naar de Van Disselbrug in het Plantsoen. Aanmelden graag via singelparkgids@gmail.com.

Nieuw

We steken de Rijn over via de Loviumbrug, de enige beweegbare brug in het Singelpark en later op de route zien we de plek waar vroeger de veerdienst over de Rijn naar Utrecht was. Op de route is het nodige nieuw: de Meelfabriek ondergaat een metamorfose tot prachtige woonplek met ook al wat horeca, het Veerplein is opnieuw ingericht en in het Lakenpark is een nieuwe linde geplaatst ter ere van het afscheid van de burgermeester. In het Plantsoen horen we over de monumentale bomen en natuurlijk lopen we langs de prachtige oude begraafplaats Groenesteeg en de kabouterboom. Voor elk wat wil dus.

Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!