Singelpark winter-wonder-pretpark


Als het zo hard vriest als afgelopen week en het is weekend en de zon schijnt, dan komen uit alle hoeken en gaten de sneeuw- en ijsliefhebbers tevoorschijn. Als op een oud Hollands schilderij gleden schaatsers over het ijs en speelden kinderen met hun sleeltjes.

Zaterdag 13 en zondag 14 februari 2021 gaan de geschiedenis in als de mooiste wintersportdagen van de eeuw. Het  Singelpark was Winter-Wonder-pretpark. Op de Zoeterwoudse singel en de Witte Singel bij de Sterrewacht werd druk geschaatst. Waar het verder maar even kon werd er geschaatst, ge-ijshockied of gewoon gegeleden/gewandeld. Zoals bijvoorbeeld op de Zijlsingel bij de Zijlpoort. Als alles vol ligt met sneeuw heb je geen paden nodig en kan je gemakkelijk corona-afstand houden. Overal in het Singelpark was het hierom gezellig druk – op afstand. Fantastisch ook dat de Loviumbrug er sinds afgelopen zomer ligt. Je kon er onderdoor schaatsen!

Niet overal lag ijs. De Energiecentrale draaide overuren om stadswarmte te leveren en loosde hieromee – o, ironie – veel warm koelwater  in de Maresingel. Op de Herensingel zwommen zwanen, meerkoeten en eenden, en zelfs dobberde er een koppeltje verdwaalde kuifeendjes.

 

De pret en opwinding waren aan het eind van zondag 14 februari voorbij. Kort maar zeer krachtig!