Publieksprijzen bekend KIS tentoonstelling “Welkom in Leiden!?”


Lokale, Leidse kunstenaars lieten zich inspireren door Grenzen en Vrijheid

Tussen 26 juni en 25 juli jl. organiseerden Kunst in het Singelpark (KIS) en Ars Aemula Naturae een grote groepstentoonstelling in het voormalige V&D gebouw aan de Breestraat. Lokale, Leidse kunstenaars geinspireerd door het thema “Grenzen en Vrijheid” exposeerden hun kunstzinnige creaties.  Bezoekers konden reageren op het thema “Grenzen en Vrijheid”, waarna zij een miniatuur versie van de Paalzitter van Fernando Sanchez Castillo konden meenemen. Met ruim 2.000 bezoekers mogen we de tentoonstelling een groot succes nomen.

 

Publieksprijs

Bezoekers konden tijdens de expositie hun stem uitbrengen voor twee publieksprijzen, beschikbaar gesteld door de gemeente Leiden. 1.386 bezoekers brachten stemmen uit. Men werd uitgenodigd om twee stemmen uit te brengen: een voor een beeld en een voor een tekening, foto of schilderij.

De kunstwerken van Janine Melai (een installatie met de titel ‘Landscape Middle East’) en Astrid Vlasman  (werk in gemengde borduursteek, met collage; titel ‘De ramp in Syrië‘) kregen de meeste voorkeurstemmen. De gemeente Leiden koopt deze kunstwerken aan. De werkstukken zullen in de toekomst in het Levelgebouw of in het verbouwde stadhuis te zien zijn.

Landscape Middle East – Janine Melai

Oorlog in Syrië – Astrid Vlasman

miniatuur replica’s van Paalzitter van Fernando Sanchez Castillo