Opening ARS-KiS expositie in voormalig V&D gebouw


Tussen 26 juni t/m 25 juli organiseren KiS en Ars in het voormalige V&D gebouw aan de Breestraat/Aalmarkt (voormalig Hudson Bay) een grote groepstentoonstelling.

Er zijn tekeningen, schilderijen, video en beelden te zien en te koop. Centraal staat de kunstinstallatie van miniatuur versies van “de Paalzitter” van Fernando Sanchez Castillo, wiens hoge beeld staat bij de brug naar de Steenstraat, als onderdeel van tentoonstelling Welkom in Leiden!?

Elke bezoeker wordt uitgenodigd om stil te staan bij de kunstinstallatie waarna een miniatuur van de Paalzitter meegenomen mag worden.

Publieksprijs
Je wordt uitgenodigd om mee te stemmen voor de publieksprijs. Gemeente Leiden stelt twee publieksprijzen beschikbaar; een voor een beeld en een voor een tekening, foto of schilderij. De kunstwerken met de meeste voorkeursstemmen worden aangekocht voor de stad.

Bedrijven en instellingen
In navolging van de gemeente worden bedrijven en instellingen opgeroepen om na te denken over maatwerk opdrachten of aankopen. Kiezen voor kunst is meer dan ooit nodig.

De opening is op 26 juni, 16.00 uur door Nicole Roepers (conservator actuele kunst Museum de Lakenhal)

Openingstijden: dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 18:00 uur

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de financiële steun van Stichting de Vrienden van het Singelpark, ASR Verzekeringen, gemeente Leiden en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Er is speciaal ondersteuning van ASR Verzekeringen, eigenaar van het pand.

 

 

tekst

Nicole Roepers tijdens de openingsspeech

 

kunstwerk van Liesbeth Spreeuwenberg – op de achtergrond werk van Gérardike Sep

foto’s Rachel Lancashire