Singelpark
×

Lente: Singelparkwandeling met gids zondag 14 april 14:00u


Op zondag 14 april organiseren de Vrienden van het Singelpark een voorjaarswandeling door het langste stadspark van Nederland. De wandeling begint om 14:00 in het Plantsoen en eindigt rond 16:00u bij de Zijlpoort.

De ervaren Singelparkgids Walter Van Kampen neemt je mee langs talloze bijzondere plekken in het Singelpark. Hij verheugt zich op een gezellige wandeling met voor elk wat wils en nieuws. “In het Plantsoen breng ik je naar de Kabouterboom en vertel ik je alles over de bijzondere bomen en planten. We lopen verder langs de Bank Zonder Naam, een eerbetoon aan een beroemde Leidse Zangeres. De teksten van de refreinen staan in de bank gegraveerd” aldus de gids.

Langs de route zal Walter ook aandacht besteden aan kunstwerken in het Singelpark: “Zo passeren we het beeld ‘Moeder en Kind’ van Jan Wolkers. En we lezen het Muurgedicht ‘Natur und Kunst’ van Johann Wolfgang von Goethe.”

Tijdens de wandeling hoor je veel over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark, kondigt de gids aan: “Ook de omsingeling door de Spaanse troepen en het nut van de singels komen ter sprake. Zelfs het bijbehorende vuurwerk.”

Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland. Je kunt contant betalen bij de gids.

Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling precies begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Achtergrondinformatie: Over het Singelpark: www.singelpark.nl

Foto bloesem Evelien Winkel; foto brug: Ap Zwinkels.