Singelpark
×

Kunst in het Singelpark: een nieuwe start?


In het najaar van 2023 kwam een eind aan een driejarige expositieperiode van kunst in het Singelpark. De vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark kijken uit naar een vervolg op de nu aflopende expositie. Helemaal zeker is het nog niet.

De kunstwerken met als thema ‘Vrijheid en Grenzen’ werden in de coronajaren door vele tienduizenden wandelaars gezien. “Er werd volop genoten, gediscussieerd en soms ook gemopperd.”, zegt Mirjam Hoekman van de werkgroep Kunst in het Singelpark. “En zo hoort het ook, kunstbeleving is immers voor iedereen anders.”

Als eerste is in september het kunstwerk ‘Man on a Pole’ van de Spaanse kunstenaar Fernando Sanchez Castillo verwijderd. Het reisde door naar een tentoonstelling in Barcelona. Hoekman: “Voor sommigen is dat met pijn in het hart, maar de Vrienden willen het Singelpark vrij blijven houden voor toekomstige kunstenaars.”

Kunstwerken die ook verdwijnen zijn ‘Tussentuin’ in het Huigpark, ‘Cage’ aan de Plantage, ‘Human Boundaries’ in het Plantsoen en ‘Border Remover’ in het Rembrandtpark.

De vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark kijken uit naar een vervolg op de nu aflopende expositie. Het is de bedoeling dat die van 2025 tot 2028 plaatsvindt. Helemaal zeker is dat nog niet. Het geld is nog ongewis. “Maar verschillende landelijke fondsen zijn enthousiast over ‘Kunst in het Singelpark’, dus we hebben goede hoop”,  zegt Hoekman.