In het zonnetje: vrijwilligers Singelpark in Bedrijf


Goed nieuws! Recent hebben de Vrienden van het Singelpark en de coördinatoren van Singelpark in Bedrijf hun afspraken vernieuwd. Dit zorgt ervoor dat het Singelpark er spic en span blijft uitzien.

Vraag je je ook wel eens af hoe het kan dat het Singelpark er altijd zo strak uitziet? Dit is te danken aan de vrijwilligers van Singelpark in Bedrijf. Het is een hechte, actieve groep die meerdere dagen in de week in het park staat te planten, snoeien, schoffelen en ander onderhoud doet. Dit alles om iedere bezoeker zo veel mogelijk te laten genieten van al het groen in het Singelpark.

Ze beheren onder andere het Huigpark, Park de Put, Boisotkade, Rembrandtpark en de Kweektuin Volkenkunde. Singelpark in Bedrijf krijgt deze gebieden in beheer van de gemeente, om ze naar een nog hoger niveau te brengen. De vrijwilligers kijken er naar uit om ook de recent opgeleverde nieuwe parken in beheer te nemen: het Blekerspark, Lammerpark en het Ankerpark.

Coördinatoren Nelleke, Leen en Theo sturen de tuinierende vrijwilligers in het Singelpark aan. Als onderdeel van de vernieuwde afspraken worden voor de nieuwe parkdelen vrijwilligers geworven en werken ze met de Vrienden aan een verduurzaming van de relatie met de gemeente. En natuurlijk gaan ze door met versterking van de teams voor de bestaande parkdelen; de omwonenden, buurtvereniging, Gemiva, Binnenvest, scholieren, studenten, bedrijven, stadspartners zoals Portaal en iedereen die wil bijdragen aan het Singelpark. Zo blijft het Singelpark met recht een park voor en door alle Leidenaren. Met zoals dat zo mooi heet, volop participatie en bijdragen aan meer sociale cohesie.

Vrijwilligers en coördinatoren herken je aan groene shirts en truien met het Singelparklogo. Maak eens een praatje met ze en laat je besmetten met het Singelpark virus.

Enthousiasme is voor de vrijwilligers belangrijker dan het hebben van ervaren groene vingers. Wil je graag meehelpen met Singelpark in Bedrijf? Stuur een mail naar meedoen@singelpark.nl

foto’s door Anneke van Gruijthuizen en Claudia Brown