Feestelijke editie van de Singelparkwandeling


Vanwege het gereed komen van de laaste van de vijf Singelparkbruggen was op zondag 13 september een extra feestelijke, voor iedereen vrij toegankelijke wandeling georganiseerd: de Singelparkbruggen-wandeling. Met een blij publiek en met voortreffelijk weer werd het een echte happening. De paden, grasvelden, bruggen, bankjes en speeltuinen werden volop gebruikt.

In verband met coronamaatregelen in combinatie met de te verwachten belangstelling was er geen rondleiding met een gids. Wel waren Singelparkgidsen ‘in het veld’ aanwezig, namelijk bij elke brug was er minstens eentje die uitleg gaf over de bruggen en het singelpark. Ook deelden ze Singelpark folders uit.

Het Studenten Muziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ gaf met  kleine groepen verspreid door het park optredens. Bij de Meelfabriek was door de bouwaannemer een route gemaakt over het bouwterrein naar de Helarbrug die speciaal voor deze gelegenheid open was gesteld. Na deze zondag zal de Helarbrug pas weer betreedbaar zijn zodra de bouwwerkzaamheden in het Meelfabriek complex zijn voltooid.

Alle Singelparkbruggen liggen op hun plaats sinds op 29 juni de Loviumbrug als laatste op zijn plek bij de Zijlpoort werd gehesen. Er zijn vijf Singelparkbruggen aangelegd om het rondje Singelpark te sluiten. Dat zijn naast de Loviumbrug ook de Wisenniabrug bij de Oude Herengracht, de Hapynionbrug bij het Utrechtse Veer, de Helarbrug bij het Ankerpark en de Aeldisbrug bij de Groenhazengracht. De hele geschiedenis van ontwep en bouw vind je op de pagina ‘Bruggen‘ op deze website.

Foto-impressie van het Singelpark deze zondag , met de klok mee!

Loviumbrug bij de Zijlpoort

Helarbrug tussen Ankerpark en Meelfabriekterrein

Hapynionbrug bij de Utrechtse Veer

Aeldisbrug tussen Arsenaal en Rembrandtpark-Zuid

Wisenniabrug tussen Huigpark en Blekerspark

het heringerichte Blekerspark met volop speelruimte voor kinderen

foto’s Floris Wouterlood en Jan Willem Broekema