Eefjes Singelpark

Door: Floris Wouterlood - 16 september 2022

Op zaterdag 17 september 2022 vindt in Leiden een bijzondere gebeurtenis plaats: de officiële presentatie van het boek “Eefjes Singelpark“, het debuut van  Germaine Kurstjens, met illustraties van Judith Sebregts.

Eefjes Siingelpark is een bundeling van 16 speelse verhalen in verschillende parkdelen van ons Singelpark met aandacht voor een bijzondere boom. Het leuke is dat deze boom er ook in het echt staat. Het idee van het boek ontstond tijdens de Corona-lockdown toen Germaine met partner en dochter net zoals zo veel Leidenaars regelmatig wandelingen maakten in ons mooie Singelpark. Dan kom je prachtige, oude, sierlijke en statige bomen tegen die veel hebben meegemaakt. Ze hangen als het ware vol met verhalen.

“Ik had als kind al de droom om kinderboeken te schrijven”, zegt Kurstjens in een interview bij Nieuws071 op Sleutelstad. “Door de lockdowns kwam er ruimte om verhalen te gaan vertellen op papier.”

In het kort: Eefjes Singelpark is een kinderboek. Eefje is zes jaar. Ze gaat met haar vader wandelen door het park en verwondert zich over de natuur. Ze raakt bevriend met bomen.

Het leuke is dat je zelf met het boekje in de hand door het Singelpark kan lopen en de bomen in het boekje kan herkennen. De verhalen spreken voor zich. Alle Singelparkdelen komen aan bod, met in elk een ontroerend verhaaltje waarin een karakteristieke boom een rol speelt.

Eefje Singelpark is vanaf 17 september te koop in de Leidse boekhandels

Uitgeverij Ginkgo Leiden

Germaine Kurstjens en Judith Sebregts. 72 pagina’s. Oblong gekartonneerd met linnen rug. € 16,50. ISBN 978 90 832189 3 9.
https://uitgeverijginkgo.nl
Eefjes Singelpark. [1]. 1. Germaine Kurstjens en Judith Sebregts. 72 pagina’s. Oblong gekartonneerd met linnen rug. € 16,50. ISBN 978 90 832189 3 9.