Singelpark
×

Donatie van Lions Leiden Lakenstad


Op 7 mei 2024 ontvingen we een fijne donatie van Lions Leiden Lakenstad, een club van 24 enthousiaste vrouwen. Door actieve fondsenwerving heeft de Lionsclub geld bijeengebracht om aan de Stichting Vrienden van het Singelpark € 1200 te overhandigen.

Lionsclub Leiden Lakenstad heeft dit geld bijeen gebracht om aan twee projecten een impuls te geven. Het eerste project is de plaatsing van informatiebordjes in de Pilgrimstuin, nabij de Boisotkade. Op deze bordjes kunnen bezoekers lezen over deze historische tuin en zijn planten en ook over de geschiedenis. Want vanaf deze locatie verlieten de Pilgrims Leiden voor hun inscheping in Delfshaven, nabij Rotterdam. Het andere project is het aanbod van nieuwe banieren. Waar vrijwilligers aan het werk zijn steken zij deze vlaggen in de grond. Op deze manier is goed zichtbaar waar de vrijwilligers op dat moment aan het werk zijn en kan iedereen hen vragen stellen en/of hun bewondering delen. De contacten tussen bezoekers en de werkende vrijwilligers worden daardoor eenvoudiger en wellicht intensiever.

De Lionsclub Leiden Lakenstad maakt deel uit van de internationale Lionsgemeenschap. Hun Leidse motto voor dit jaar is ‘natuurlijk’, in de stad, voor de natuur, maar ook van belang voor onze inwoners: gezondheid, recreatie en een fijne woonomgeving.

Het ruim zes kilometer lange Singelpark is een in verschillende dimensies doorlopende verbinding. Het is een park zonder begin of einde en blijft oneindig doorgaan. De inwoners uit Leiden en uit de omliggende dorpen kunnen daar intensief van genieten. De Stichting Vrienden van het Singelpark heeft heel veel werk verzet en zien net als de gemeente het Singelpark als een versterking voor inwoners en organisaties van nu en voor de generaties na ons. Het is fijn om naar buiten te kunnen gaan, mensen te spreken en te genieten. Het Singelpark biedt alle inwoners de mogelijkheid om de natuur te beleven, elkaar in een mooie omgeving te ontmoeten en ook aan de conditie te werken.

Foto: De cheque van € 1200 is op 7 mei aan voorzitter Jeroen van Loon van de Stichting Vrienden van het Singelpark overhandigd. Jeroen van Loon sprak zijn dank uit aan de Lionsclub, niet alleen voor het ontvangen van het geld, maar zeker ook voor het belang dat vrijwilligersorganisaties hechten aan het mooie Singelpark, en zich daar graag voor inzetten.