Singelpark
×

Dertig bijenhotels voor Singelpark


Dertig bijenhotels krijgen in april een plek in tuinen van huizen aan het Singelpark. Op zaterdag 23 maart zijn ze te zien in de StadsKamer aan de Nieuwstraat 7.

De maker van de bijenhotels, Wim Pompe, zal vanaf 14 uur vertellen over het maken hiervan, samen met Katja Jordanova van de groengroep Groenoord-Noord. Wie zelf een bijenhotel wil maken, kan van hen adviezen krijgen.

De StadsKamer, een initiatief van StadsLab Leiden, staat deze maand in het teken van het Singelpark. Op zaterdagmiddag omstreeks 13 uur vertellen Christiaan Amersfoort en Moos van Maris, namens de Vrienden van het Singelpark, over het groenonderhoud, dat vrijwel volledig door vrijwilligers wordt gedaan. Belangstellenden kunnen een indruk krijgen van de aard van het werken in het groen, in de buitenlucht.

Bij de opening van de StadsKamer op deze zaterdagmiddag (13 uur) brengt een spontaan gevormd ‘Singelpark Koor’ een gezongen ode aan het park, met een Singelpark-lied dat is geschreven door Mark Zwijsen.

In de StadsKamer is de hele maand maart, op woensdag- en zaterdagmiddagen, een foto-expositie te zien van kunstenaar Marlies van Boekel. Zij fotografeerde reflecties in het water van de singels. Het fotoboek is te koop in Leidse boekwinkels en te bestellen bij Uitgeverij De Muze.