De wandelingen worden hervat


Elke tweede zondag in de maand: wandeling met gids

Voor de coronacrisis werd eens per maand een wandeling met gids georganiseerd in het Singelpark. Tijdens de donkere perioden van lockdown waren er geen wandelingen. Nu ziet het er allemaal weer florissant uit en pakken de Vrienden de draad weer op!

Op zondagmiddag 13 juni, om 14u, gaan we in aangepaste* vorm wandelen langs een deel van de Leidse Singels. (*aangepast = vijf groepjes van maximaal vier deelnemers & 1,5 meter afstand)

De route gaat onder andere door de tuin van Museum Volkenkunde waar de foto-expositie ‘Met liefde voor …’ over onze vrijwilligers te bewonderen is. Verder langs het grootste insectenhotel van Leiden in het Rembrandtpark, over de Aeldisbrug, langs de Hortus botanicus Leiden , het Pilgrimstuintje bij Erfgoed Leiden en Omstreken en eindigt bij het Plantsoen. En ondertussen vertellen de Singelparkgidsen je met plezier over de historie & ontwikkeling van de stad & het park.

Belangstelling?
Graag aanmelden via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan z.s.m. of er plek is en waar de wandeling begint.
Kosten: vijf euro p.p. (bestemd voor het Singelpark).


Iedere tweede zondag van de maand organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer 2 uur. We zien veel groen, prachtige gebouwen en horen de laatste ontwikkelingen in het Singelpark en de historie van de stad.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids je om een bijdrage van vijf euro. De opbrengst wordt via de Vrienden van het Singelpark besteed aan het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkwandeling@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog.