Singelpark
×

Convenant Publiek Beheer Singelpark 2024


Twee gedenkwaardige gebeurtenissen voor de Vrienden van het Singelpark!

Zaterdag 13 januari 2024 ondertekenden Ashley North (GroenLinks) wethouder Klimaat, Mobiliteit en Financiën, Jeroen van Loon en Ton van Zijp, respectievelijk voorzitter en penningmeester van de Stichting Vrienden van het Singelpark het Convenant Publiek Beheer Singelpark 2024. In dit document zijn de afspraken tussen de gemeente Leiden en de Vrienden voor komend jaar vastgelegd ten aanzien van de werkzaamheden door de Vrienden in de verschillende parkdelen van het Singelpark en de financiële tegemoetkoming van de gemeente.

Deze officiële handeling vond plaats tijdens een nieuwjaarsborrel voor alle vrijwilligers en partners die betrokken zijn bij de Vrienden van het Singelpark.

Er werd ook uitgebreid stilgestaan bij het afscheid van Leen Ooms en Theo van der Krogt, de mannen van “het eerste uur”. Zij zijn als coordinatoren meer dan 10 jaar werkzaam geweest in het huidige Singelpark. Destijds zijn zij gestart met een kweektuin bij het station Leiden CS en later bij het museum Volkenkunde, het huidige Wereldmuseum. Met hun tomeloze inzet hebben zij in de loop der jaren tientallen vrijwilligers enthousiast gemaakt om met hen de verschillende parkdelen in het Singelpark te onderhouden. Zij beiden hebben ook een essentiële bijdrage geleverd in het professionaliseren van de organisatie

Zowel de wethouder als de twee vertrekkende personen kregen een gedenkteken van het Singelpark gemaakt van hout uit het singelpark.

Er werd een houtenplakkaat uitgereikt, waar ook badges van gemaakt zijn voor alle vrijwilligers

De uitvoering is gedaan door mensen van  https://opendesigncentrum.nl/

Foto’s: Henk- Jan Hoogenberk

___