Convenant


Afgelopen dinsdag, 22 februari 2022 werd met een officieel tintje een bijenhotel geplaatst aan de rand van de speeltuin in het Ankerpark. Officieel betekent vaak een voorzitters- en wethoudersmomentje met een photoshoot voor de publiciteit. Het bijenhotel werd geplaatst als sluitstuk van het (eerder op de dag) ondertekenen van een convenant tussen de gemeente en de Vrienden van het Singelpark over het onderhoud van het Singelpark in het komende jaar.

Aanwezig tijdens de ceremonie waren wethouder Ashley North (gemeente Leiden), onze voorzitter Alexander Geertsema en een klein gezelschap Vrienden en gemeente-medewerkers. Met een flinke mep op de paal van het bijenhotel werd de ceremonie beklonken. Laten we hopen dat het hotel lang stevig blijft staan en dat de bijen er in nestelen.

Onderhoud van het Singelpark is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van gemeente, bewoners en vrijwilligers. Afspraken worden jaarlijks opnieuw bekeken. Vanaf nu gaan vrijwillligers van de Vrienden van het Singelpark aan de slag om extra verfraaiingen aan te brengen en om onderhoud te doen in het Ankerpark, Lakenpark en Blekerspark. Het is nét dat ietsje meer (bovenop al het harde werk van de mannen en vrouwen van de gemeente, vergeet dat niet) dat het Singelpark door het hele jaar heen zo prettig aangenaam maakt: onkruid weghalen, snoeien, knippen, bloembollen ingraven en extra aanplanten. Samen maken we er iets heel moois van.

Foto’s gemaakt door Henk-Jan Hoogerberk