Nieuws


Lees hier onze laatste nieuwsbrief

Wil je deze regelmatig ontvangen? Meld je dan hier aan!

 • Donatie van Lions Leiden Lakenstad

  Donatie van Lions Leiden Lakenstad

  Op 7 mei 2024 ontvingen we een fijne donatie van Lions Leiden Lakenstad, een club van 24 enthousiaste vrouwen. Door actieve fondsenwerving heeft de Lionsclub geld bijeengebracht om aan de Stichting Vrienden van het Singelpark € 1200 te overhandigen.

  Lees meer

 • Verkoeling en vergroening in het Singelpark: zes kilometer lang je neus achternalopen in de natuur

  Verkoeling en vergroening in het Singelpark: zes kilometer lang je neus achternalopen in de natuur

  Als we niks doen, wordt Leiden in de toekomst onaangenaam om in te wonen. Meer groen in de stad kan verkoelingen bieden aan de stedelingen die daar zo naar snakken. Kan het park deze broodnodige verkoeling bieden? Artikel en foto’s door Béatrice Bensdorp.

  Lees meer

 • Lente: Singelparkwandeling met gids zondag 14 april 14:00u

  Lente: Singelparkwandeling met gids zondag 14 april 14:00u

  Op zondag 14 april organiseren de Vrienden van het Singelpark een voorjaarswandeling door het langste stadspark van Nederland. De wandeling begint om 14:00 in het Plantsoen en eindigt rond 16:00u bij de Zijlpoort.

  Lees meer

 • Dertig bijenhotels voor Singelpark

  Dertig bijenhotels voor Singelpark

  Dertig bijenhotels krijgen in april een plek in tuinen van huizen aan het Singelpark. Op zaterdag 23 maart zijn ze te zien in de StadsKamer aan de Nieuwstraat 7.

  Lees meer

 • Kunst in het Singelpark: een nieuwe start?

  Kunst in het Singelpark: een nieuwe start?

  In het najaar van 2023 kwam een eind aan een driejarige expositieperiode van kunst in het Singelpark. De vrijwilligers van de Vrienden van het Singelpark kijken uit naar een vervolg op de nu aflopende expositie. Helemaal zeker is het nog niet. De kunstwerken met als thema ‘Vrijheid en Grenzen’ werden

  Lees meer

 • Convenant Publiek Beheer Singelpark 2024

  Convenant Publiek Beheer Singelpark 2024

  Twee gedenkwaardige gebeurtenissen voor de Vrienden van het Singelpark! Zaterdag 13 januari 2024 ondertekenden Ashley North (GroenLinks) wethouder Klimaat, Mobiliteit en Financiën, Jeroen van Loon en Ton van Zijp, respectievelijk voorzitter en penningmeester van de Stichting Vrienden van het Singelpark het Convenant Publiek Beheer Singelpark 2024. In dit document zijn

  Lees meer