Nieuws


Lees hier onze laatste nieuwsbrief

Wil je deze regelmatig ontvangen? Meld je dan hier aan!

 • Nieuw: twee podcasts over het Singelpark

  Nieuw: twee podcasts over het Singelpark

  Podcast 1: over de Stichting Vrienden van het Singelpark. Podcast 2: over het verhaal achter het succes van het Singelpark.

  Lees meer

 • Singelparkwandeling met gids zondag 14 juli 14:00u

  Singelparkwandeling met gids zondag 14 juli 14:00u

  Op zondag 14 juli organiseren de Vrienden van het Singelpark een zomerwandeling door het langste stadspark van Nederland. De wandeling begint om 14:00 in de buurt van de Zijlpoort en eindigt rond 15:30u bij de molen De Valk.

  Lees meer

 • Arsenaalplein: vernieuwd en vergroend

  Arsenaalplein: vernieuwd en vergroend

  Het Arsenaalplein is in mei 2024 omgetoverd van een versteend plein naar een tijdelijke groene inrichting waarin spelen, ontmoeten en samen tuinieren centraal staat. Wethouder Ashley North (Klimaat, Mobiliteit en Financiën) opende op 15 mei het vernieuwde plein.

  Lees meer

 • Nieuw oeverpad aan de Zijlsingel

  Nieuw oeverpad aan de Zijlsingel

  Langs de Zijlsingel is in samenwerking met bewoners van de Zeeheldenbuurt een oeverpad aangelegd.Op 17 mei opende wethouder Ashley North het Zijlsingelpad samen met buurtbewoner Elsbeth Klink, die het ‘ommetjesproject’ in de Wijkvisie Zeeheldenbuurt heeft bedacht.

  Lees meer

 • Donatie van Lions Leiden Lakenstad

  Donatie van Lions Leiden Lakenstad

  Op 7 mei 2024 ontvingen we een fijne donatie van Lions Leiden Lakenstad, een club van 24 enthousiaste vrouwen. Door actieve fondsenwerving heeft de Lionsclub geld bijeengebracht om aan de Stichting Vrienden van het Singelpark € 1200 te overhandigen.

  Lees meer

 • Verkoeling en vergroening in het Singelpark: zes kilometer lang je neus achternalopen in de natuur

  Verkoeling en vergroening in het Singelpark: zes kilometer lang je neus achternalopen in de natuur

  Als we niks doen, wordt Leiden in de toekomst onaangenaam om in te wonen. Meer groen in de stad kan verkoelingen bieden aan de stedelingen die daar zo naar snakken. Kan het park deze broodnodige verkoeling bieden? Artikel en foto’s door Béatrice Bensdorp.

  Lees meer