8 januari: Singelparkwandeling met gids

Door: - 02 januari 2023

Op zondag 8 januari organiseren de Vrienden van het Singelpark de eerste wandeling van 2023! Perfect voor iedereen met goede voornemens om vaker te bewegen in de buitenlucht. En natuurlijk voor elke Leidenaar die de eigen stad eens wat beter wil leren kennen.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Van Disselbrug in het Plantsoen, over de net vernieuwde Plantage richting het Veerplein. Het Veerplein heeft het afgelopen jaar een reuze metamorfose ondergaan; het is een prachtig groen plein geworden. Via de Hapynionbrug wordt de route vervolgd naar Begraafplaats Groenesteeg en het Katoenpark. Uiteraard wordt de mooie natuurspeeltuin De Doorbraak niet overgeslagen. De route loopt verder over het terrein van de Meelfabriek, waar sinds kort een nieuw pad is geopend en de contouren van de binnentuin, naar ontwerp van Piet Oudolf, kunnen worden bewonderd. Via het Looiersplein en het Ankerpark begeleiden de gidsen je richting het eindpunt: de Zijlpoort. Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Hierbij wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de kunst die langs de route te vinden is.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

foto: Ap Zwinkels