12 maart – Singelparkwandeling met gids

Door: Lauri van Oosterom - 05 maart 2023

Op zondag 12 maart organiseren de Vrienden van het Singelpark weer een Singelparkwandeling met gidsĀ  — een ideale manier om de stad en het Singelpark zelf wat beter te leren kennen.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf Molen de Valk naar het Plantsoen. Via het Kiekpad (vernoemd naar fotograaf Kiek) loopt de route door de Tuin van Volkenkunde. Met een beetje geluk kan daar genoten worden van de prachtige kersenbomen (zie bijgevoegde foto). Via Park de Put loop je verder naar de Weddesteeg, waar het geboortehuis van Rembrandt stond. Uiteraard wordt ook het Paterstraatje en de Hortus botanicus niet overgeslagen. Via het Sterrenpark, de Boisotkade en de Jan van Houtkade brengt de route je naar het Plantsoen. Daar staan we uitgebreid stil bij het Monument Leids Ontzet.

Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Hierbij wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de kunst die langs de route te vinden is.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!


Foto: Ap Zwinkels

Het Singelpark is een co-creatie van de burgers van Leiden en de gemeente Leiden