12 februari – Wandeling met gids

Door: Lauri van Oosterom - 05 februari 2023

Op zondag 12 februari organiseren de Vrienden van het Singelpark weer een Singelparkwandeling met gids. Een ideale manier om de stad en het Singelpark zelf wat beter te leren kennen.

De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Zijlpoort langs Begraafplaats Zijlpoort naar het Blekerspark. Via de Wisenniabrug loopt de route verder door het Huigpark, waar natuurlijk even stilgestaan wordt bij het Armenbolwerk. Uiteraard wordt ook het Energiepark niet overgeslagen, de komende jaren wordt dit deel van het Singelpark flink vergroend. De route eindigt vervolgens bij Molen de Valk. Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Hierbij wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de kunst die langs de route te vinden is.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!

Foto: Frans Wiersma