11 december: Singelparkwandeling met gids

Door: Lauri van Oosterom - 03 december 2022

Op zondag 11 december organiseren de Vrienden van het Singelpark alweer de laatste wandeling van 2022 langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf de Van Disselbrug in het Plantsoen, langs de klassieke volière, richting de Jan van Houtkade. Uiteraard wordt ook het Monument Leids Ontzet niet overgeslagen. De route wordt vervolgd over de Boisotkade naar de Kaiserstraat, waar een aantal prachtige hofjes te vinden zijn. Via de Vijfde Binnenvestgracht gaat de route verder naar de Hortus botanicus, het Rembrandtplein en Molen de Put. Via Museum Volkenkunde begeleiden de gidsen je richting het eindpunt: Molen De Valk. Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark. Hierbij wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan de kunst die langs de route te vinden is.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!


Foto: Ap Zwinkels