9 october a.s.: Singelparkwandeling met gids

Door: Lauri van Oosterom - 03 oktober 2022

Op zondag 9 oktober organiseren de Vrienden van het Singelpark een wandeling langs een deel van de Leidse singels. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ongeveer twee uur. De ervaren Singelparkgidsen begeleiden je vanaf Molen de Valk, langs Museum Volkenkunde, Molen De Put en het Rembrandtpark richting de Hortus botanicus. Uiteraard wordt het Paterstraatje hierbij niet overgeslagen. De route wordt vervolgd langs de Boisotkade en de Jan van Houtkade, deze straat wordt binnenkort volledig vergroend om een mooie wandelroute langs het water te creƫren. Tot slot wordt uitgebreid stilgestaan bij het Monument Leidens Ontzet. De wandeling eindigt bij de Van Disselbrug in het Plantsoen. Gedurende de wandeling vertellen de gidsen honderduit over de historie en ontwikkeling van de stad en het Singelpark.
Voor de Singelparkwandeling vraagt de gids om een bijdrage van vijf euro. De Vrienden van het Singelpark besteden de opbrengst aan het realiseren van het langste, mooiste en leukste stadspark van Nederland.
Belangstelling? Meld je aan via singelparkgids@gmail.com. Je hoort dan zo snel mogelijk of er nog plaats is en waar de wandeling begint. Aanmelden kan zelfs zondagochtend nog!


Foto: Ap Zwinkels