Singelpark
×

Missie & Visie


Onze missie is duidelijk: Leiden Samen Mooier Maken! En dat doen we door het realiseren van het langste, mooiste en spannendste stadspark van Nederland: het Singelpark.

Het Singelpark in Leiden is meer dan zomaar een stadspark. Het is een plek waar gezondheid, gezamenlijkheid en gastheerschap samenkomen. Samen maken we Leiden mooier. Doe mee en ontdek het Langste, Mooiste, Spannendste Stadspark van Nederland!

Gezondheid staat bij ons hoog in het vaandel. Het Singelpark biedt volop mogelijkheden om actief bezig te zijn, te bewegen en te ontspannen. Of je nu een rustige wandeling wilt maken, wilt joggen of wil deelnemen aan een van onze gezamenlijke activiteiten, het Singelpark is er voor iedereen.

Daarnaast staat gezamenlijkheid centraal in ons park. We willen dat het Singelpark een plek is waar mensen samenkomen, waar ze elkaar ontmoeten, samenwerken en genieten van al het moois dat Leiden te bieden heeft. Samen maken we het park levendig, bruisend en verbindend. Hiervoor werken we samen met inwoners, bedrijven en gemeenten.

En last but not least: gastheerschap is een belangrijke waarde in het Singelpark. We willen dat iedereen zich welkom voelt en zich thuis kan voelen in het park. We staan open voor ideeën en suggesties van de gemeenschap en streven ernaar om een gastvrije en uitnodigende omgeving te creëren voor zowel inwoners als bezoekers van Leiden.

Onze droom: het langste, mooiste, spannendste stadspark van Nederland

  • ‘Langste’ is waar, zolang er geen langer stadspark in Nederland verschijnt. Mocht die – op zich heuglijke –situatie zich voordoen dan hebben we nog altijd een rond park, en dat is eindeloos lang… 😉
  • ‘Mooiste’ geeft uitdrukking aan wat ons qua schoonheid voor ogen staat: mooie kleuren, mooie vormen, mooie activiteiten.
  • ‘Spannendste’ gaat over diversiteit: diversiteit aan bomen en planten, diversiteit aan mensen, diversiteit aan dingen die mensen er doen.