Pelgrims en Partners

Door: Ab Hoogland - 30 november 2018

Het mooiste stukje Leiden krijgt een make-over. Aan de Vliet verlieten de Pelgrims van 1620 tot 1647 Leiden voor ‘de nieuwe wereld’. Hier wordt de tuin van Erfgoed Leiden opgefrist met het oog op het 400-jarig bestaan in 2020. Obama staat reeds op de invitatie lijst. Vier andere presidenten van de Verenigde Staten claimen ook afstammelingen te zijn van onze Leidse pelgrims. Trump is een welkome uitzondering.
Bij deze metamorfose kreeg stadspark beheerder Leen hulp van Sportklas HAVO 2 van Scholengemeenschap Leonardo Da Vinci, officieel partner van het Singelpark. Met veel geweld werden bomen omgehakt, planten uit de grond getrokken en stenen uit de grond gehaald. De topsporters in spe konden zo hun energie kwijt in de Pilgrims Garden waar het Pilgrims standbeeld beter zichtbaar wordt. Leen had de ondankbare taak de jeugd in bedwang te houden waar hij met twee vingers in de neus voor slaagde. De bestrating en beplanting staat beging volgend jaar op de planning.
Zo draagt iedereen op zijn eigen manier haar of zijn steentje bij om van het Singelpark een succes te maken. Scholengemeenschap Leonardo Da Vinci levert dus vooral kinderhandjes. Dat klinkt als een malafide kledingproducent uit Cambodja, maar is dat verre van. De Rabobank foundation en vitaliteitspartner TK challenge daarentegen boden vette cheques – hopelijk gedekt – aan op de partneravond in Brasserie de Poort. We juichen natuurlijk allebei toe.
De partneravond was vooral bedoeld om bestaande (o.a. zilversmid Isabelle Riffon) en nieuwe partners en andere groene enthousiastelingen met elkaar kennis te maken onder het genot van een Singelbiertje van onze nieuwe partner bierbrouwerij Leidsche Bier. Het Singelpark is een ‘must have’ om in de bewoordingen van de aanwezige wethouder Leewis te blijven. Verbinden, vergroenen en versterken zijn de toverwoorden om het grote avontuur Singelpark de komende jaren een boost te geven.