Singelpark
×

Zomerdag 2018 in het Huigpark


De nieuwe Singelpark banner boven het ‘tunneltje’ naar de Langegracht had fietsende en wandelende passanten vorig weekend al ‘gewaarschuwd’. Zaterdag 9 juni Zomerdag in het Huigpark.
Met laid back reggae muziek van Bob Marley – muziek van een vriendelijke, blowende hangfan op het nieuwe podium – begon  het park op deze mooie zomerse dag. Naast het nieuwe podium – de ‘hangplank’ in de volksmond – werd ook de buurttuin feestelijk geopend door Cecile van de vrienden van het Singelpark. En inderdaad, de buurttuin is in de afgelopen jaren tot volle weelderige wasdom gekomen  De tuin en het vernieuwde Huigpark zijn een prettige ontmoetingsplek geworden en hebben de sociale cohesie in de buurt verhoogd.

Martine Leewis, de kersverse wethouder Duurzaamheid  – ze kwam onverwacht langs! – was onder de indruk van het nieuwe Huigpark en zijn initiatieven. Ze kreeg en passant een stoomcursus tuinieren. De Leidse dichter Leo van Zanen omlijstte het geheel met poëzie waar jaargetijden en vogels de hoofdrol speelden.

Niet alleen buurtbewoners, maar ook andere Leidenaars én de vaste basketbalploeg van de woensdagmiddag waren in groten getale naar het Huigpark aan het Singelpark gekomen. Er werd volop genoten van het Suppen, kajakken, springkussen, frisbee-en, muziek, basketballen, eten, drinken en natuurlijk van elkaar. Ook werden de verdere uitdagende plannen met het Huigpark uit de doeken gedaan.

De bruggen komen eraan! De aanwezige buurtbewoners – jong en oud – kunnen niet wachten tot hun buurt tot verdere bloei komt.

De foto’s op deze pagina zijn geschoten door Yu Hua Yeh – zie Facebook