Singelpark
×

World Cleanup Day in het Singelpark


Plastic flesjes, blikjes, wikkels, zakjes… tijdens de World Cleanup Day gaan we het zwerfafval in het gehele Singelpark opruimen, en met de Litterati-app in kaart brengen. Doe je mee? Hier kan je je aanmelden.

Waar begint het en hoe laat :
Zaterdachtochtend 15 sepyember a.s. om 10:00 uur, verzamelen bij Molen de Valk. We gaan tegen de klok het hele Singelpark door. Dit duurt (zonder op te ruimen) tussen de 1 en 1,5 uur. Met opruimen erbij zal het wel wat langer zijn, maar binnen 3 uur moet het lukken. De hoeveelheid afval is naar verwachting ongeveer 300 tot 400 stuks zwerfafval voor het hele Singelpark, sigarettenpeuken niet meegeteld.
Litterati – app
Het idee is niet alleen te zorgen dat alles opgeruimd wordt, maar ook dat we met de camera op de telefoon ieder stuk zwerfafval fotograferen, en die tellen via de app Litterati. Op die manier kan goed geteld worden wat voor afval er is, en wat er aan kan worden gedaan (bijvoorbeeld invoering statiegeld).
Meer info hierover op de site van World Cleanup Day, ze hebben ook een paar instructiefilmpjes.
Neem dus je telefoon mee (of werk samen met iemand met een telefoon) en dowload de app vantevoren. Wij hebben de club ‘Singelpark’, die geaffilieerd is aan de Plastic Soup Foundation. Zo kunnen we goed zien hoeveel we die dag samen hebben opgeruimd! Probeer vóór zaterdag Litterati te downloaden, en je aan te sluiten bij de groep ‘Singelpark’.
Nadat wij onze actie hadden aangemeld, zagen we dat de Partij van de Dieren ook een opruimactie is gestart, die ook om 10 uur bij de Lammermarkt begint. Beetje verwarrend, maar dat betekent ook dat we met een beetje geluk de hele Lammermarkt kunnen overslaan aan andere opruimers