Singelpark
×

Wisenniabrug geplaatst


Na jaren planning en besluitvorming , maanden voorbereidingen en, door de coronavirus crisis vertraagde uitvoering, was het eindelijk zo ver. De ingehuurde hijskraan kon aanrukken om de drie brugdelen van de Wisenniabrug op hun plaats te hijsen. De brugdelen werden op zondag 10 mei 2020 per dieplader naar de bouwplaats aangevoerd en stuk voor stuk tussen 09:00 en 12:00 geplaatst. Spectaculair voor ons, een doodnormale klus voor de bouwer

Op de foto is te zien dat er heel weinig kijkers waren. Er was in verband met de coronacrisis geen ruchtbaarheid gegeven aan de operatie. Onder normale omstandigheden zou het er, denken wij, qua publiek iets anders hebben uitgezien.

Daar ligt ie dan. Fonkenieuw.

De Wisenniabrug ( “brug van de wijsheid” ; ontwerp Ney en Partners) verbindt het Blekerspark en het Huigpark. Aan het Blekerspark wordt op dit moment hard gewerkt door de aannemer om de nieuwe vormgeving te voltooien. De Wisenniabrug komt nu in de afbouwfase en is voorlopig niet toegankelijk. Zo gauw als het mogelijk is wordt het lintje doorgeknipt en kan iedereen van dit fraaie stukje smeedwerk genieten.

(foto’s Alice de Jong en Floris Wouterlood)