Singelpark
×

Vrijdag de dertiende!


Wat een feestelijke dag had moeten worden werd een dikke domper. Twee weken geleden waren intimi onder de Vrienden van het Singelpark, o.a de webmaster, door de gemeente Leiden uitgenodigd voor het z.g. “wethoudermomentje”, ofwel de gelegenheid waarbij de wethouder, in dit geval Ashley North (GL, Duurzaamheid, Mobiliteit & Beheer Openbare Ruimte) een lintje zou doorknippen ter gelegenheid van het gereedkomen van de eerste van een reeks Singelparkbruggen: de Aeldisbrug over de Groenhazengracht, bij het Arsenaal. Een schitterend ontwerp dat prachtig is uitgevoerd.

Op het laatste moment kwam het bericht binnen dat vanwege de Coronaviruscrisis de hele ceremonie was afgelast. Geen wethouder, geen blije Vrienden, geen muziek en dans,  geen handenschudden, geen lintengeknip, geen “Hoezee!” en geen champagne. Helemaal niets. Later misschien?

De brug lag er wat troosteloos bij. We bewonderden de originaliteit, de sierlijkheid van het ontwerp, de glimmende roestvrijstalen kogels en de gedegen afwerking. Fraai! Wel wat lastige steentjes die men op de brug heeft gemetseld. Uitkijken dat je niet uitglijdt.

 

foto’s Floris Wouterlood