Singelpark
×

Verwelkoming nieuwe partners 2018


De Vrienden van het Singelpark verwelkomden in het afgelopen jaar een aantal nieuwe partners en donateurs. Op woensdag 21 november kwamen ze in visbrasserie de Poort bijeen op een partnerbijeenkomst om hen te bedanken en hen te vertellen over wat de Vrienden dankzij hun bijdrage hebben kunnen realiseren en wat de plannen voor de komende jaren zijn.
Met maar liefst een drietal partners werden overeenkomsten getekend.

De TK Challenge Foundation maakte eerder dit jaar al bekend de komende vier jaar vitaliteitspartner te worden en op die manier beweging en sport te stimuleren in het Singelpark. Met de jaarlijkse bijdrage van de TK Challenge Foundation zullen onder meer rektoestellen en sporttoestellen worden aangeschaft voor het Singelpark. Jan Versteegh en Rogier Kampschreur waren vanuit de TK Challenge Foundation aanwezig om dit met een handtekening vast te leggen.

De Rabobank Foundation leverde een bijdrage van 40.000,- om Singelpark in Bedrijf verder op te kunnen zetten. Dit vormt een belangrijke steun om het beheer van het Singelpark van de grond te krijgen. Erik Versnel (Directievoorzitter) en Rogier Gardien (Accountmanager Bedrijven) overhandigden namens Rabobank Leiden-Katwijk de cheque. De bijdrage van de Rabobank Foundation wordt onder andere ingezet om nog meer mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te laten werken en te begeleiden binnen het Singelpark. ‘Het belangrijkste doel van de Rabobank Foundation is het investeren in de zelfredzaamheid van mensen. In het buitenland, in ons eigen land en zeker ook in Leiden. Iedereen die vooruit wil komen moet de kans krijgen zich te ontwikkelen’. Aldus Erik Versnel. ‘Mensen die hard werken om een (economisch) zelfstandig bestaan op te bouwen, verdienen onze steun’.

Ook met PLNT Stichting Leids centrum voor Innovatie en ondernemerschap, vertegenwoordigd door voorzitter Bastiaan de Roo werd een overeenkomst getekend om de tuinen rond het pand Langegracht 70 in beheer te nemen. Dit pand ligt op het nog te ontwikkelen Energiepark, waarmee nóg een stap wordt gezet in vergroening van het Singelpark en verduurzaming van de binnenstad.

Ook andere partners waren aanwezig, van wie sommigen met hun eigen ‘Singelpark’-producten, zoals Isabella Riffon met Leidse sieraden en JW Fukkink van Leidsch Bier met zijn Singelbier.

Foto: Leonie van der Helm

Van links: Dirk Roosendaal (Universal Greenfields), Mark Gritter (Leonardo College), JW Fukkink (Leidsch Bier), Conny Broeyer (Vrienden van het Singelpark), Jan Versteegh (TK Challenge), Carien Janssen van Raay (Fonds 1818), Rogier Kampschreur (TK Challenge), Rogier Gardien (Rabobank), Bastiaan de Roo (PLNT), David Nieuwenburg (Nieuwenburg Sfeer en Events) en Isabelle Riffon (Atelier Isabelle Riffon).

Partneravond 2018

Met bijzondere dank aan
– Nieuwenburg Sfeer & Events voor de mooie decoratie,
– Leonie van der Helm voor de prachtige foto’s,
– Leidsch Bier voor het lekkere Singelbier en
– De Poort voor de gastvrijheid.

Het Singelpark komt steeds meer uit de verf en wordt een plek waar mensen graag komen. Op 21 november 2018 gingen wij onze partners en donateurs bij praten over bereikte resultaten en over de nieuwe plannen voor de komende jaren.

Voor wie het wil teruglezen of heeft gemist: hier de presentatie van onze voorzitter Conny Broeyer op de avond als pdf

Er is nog veel te doen, blijf het Singelpark steunen!