Singelpark
×

Vacature Bestuurslid Singelpark in Bedrijf (SiB)


In ons bestuur van de Stichting Vrienden van het Singelpark ontstaat een vacature voor een bevlogen collega: Bestuurslid Singelpark in Bedrijf (SiB)

Samen met ongeveer 100 enthousiaste mensen werken we hard aan onze missie: Leiden samen mooier maken! Dit doen we door het realiseren van het mooiste, langste en spannendste stadspark van Nederland: het Singelpark.

Wij zoeken een enthousiaste collega: inspirerend, zakelijk, met goede contactuele vaardigheden om samen de ambities van de Vrienden van het Singelpark waar te kunnen maken.

Rol voor deze bestuurder:
·        Medebesturen van de Stichting Vrienden van het Singelpark
·        Portefeuillehouder commissie Singelpark in Bedrijf.
Deze commissie houdt zich bezig met het onderhoud en beheer van de groenvoorziening in het Singelpark. Het bestuurslid stuurt SiB aan en werkt samen met (momenteel vijf) bezoldigde coördinatoren. Gezamenlijk hebben zij de benodigde vakinhoudelijke expertise op het gebied van ontwikkeling en onderhoud van groen, begeleiden van ongeveer 60 vrijwilligers, biodiversiteit, educatie en de sociale projecten. Ze organiseren de dagelijkse werkzaamheden in het park en voeren die met de vrijwilligers uit. Het bestuurslid vertaalt beleid van de Stichting naar activiteiten van het SiB en de coördinatoren en zorgt er andersom voor dat de wensen en behoeften vanuit SiB bij het bestuur belanden.

Wat zoeken wij in de kandidaat voor het bestuurslid SiB?

  • Enthousiasme t.a.v. de doelstellingen van de Stichting Vrienden van het Singelpark
  • Leidinggevende ervaring, overtuigingskracht en een verbinder.
  • Balans tussen zakelijk denken en sociaal bewogen handelen
  • Denkt in grote lijnen, maar overziet ook praktische en financiële implicaties
  • Neemt graag zelf verantwoordelijkheid, pakt mandaat
  • Weet wat het vraagt om in een organisatie van vrijwilligers te werken
  • Formuleert mondeling en schriftelijk goed
  • Is bereid om zich (in beginsel) 3 jaar aan de functie te verbinden
  • Is bereid om gemiddeld 4 uur per week aan bestuurswerk te besteden

Geïnteresseerd en wil je meer weten? Neem voor meer informatie contact op met Jeroen van Loon (voorzitter): jeroen@jeroenvanloon.org, tel: 06 551 96 551.

Ons bestuur is in het afgelopen jaar goeddeels ververst met nieuwe, enthousiaste en kundige collega’s. Als jij daar onderdeel van wilt zijn en wilt meebouwen, komen wij graag met je in gesprek.

Het bestuurslidmaatschap is een onbezoldigde functie.

Klik HIER voor verdere informatie.