Singelpark
×

Toekenning ontwikkelbijdrage Mondriaan Fonds


Al langer zijn er plannen voor een tentoonstelling van eigentijdse kunst in het Singelpark. De werkgroep Kunst in Singelpark (kortweg KiS) wil vanaf 2020 elke drie jaar een curator een nieuwe tentoonstelling laten samenstellen. Iedere expositie blijft drie jaar staan en bestaat in beginsel uit drie nieuwe en drie bestaande beelden.

Voor de openingstentoonstelling in 2020 heeft tentoonstellingsmaker Sandra Spijkerman een globaal voorstel gedaan rond het thema: grenzen, vrijheid en migratie. Om dat plan inhoudelijk verder uit te kunnen werken is in 2018 bij het Mondriaan Fonds een ontwikkelbijdrage aangevraagd. Deze subsidie is toegekend.

Afgelopen maanden hebben drie kunstenaars (Harold de Bree, Marta Volkova & Slava Shevchenko en Observatorium) daardoor een schetsvoorstel kunnen doen voor een nieuw werk. Nu is de werkgroep KiS hard bezig met het verzamelen van de benodigde financiën om deze schetsontwerpen te kunnen realiseren. Meer informatie volgt zodra het budget rond is.

De werkgroep KiS is onderdeel van de Vrienden van het Singelpark en bestaat uit Mirjam Hoekman, Cecile Verburg en John Marks.