Singelpark
×

Stapelen voor het kunstwerk Vierkant in Vierkant


Op 18 september begint het stapelen van de blokken voor het kunstwerk Vierkant in Vierkant in de groenstrook naast het IBIS hotel in Leiden. Daarmee wordt het ontwerp door Theo van Doesburg, grondlegger van De Stijl, na 100 jaar concreet en tastbaar. Vierkant in Vierkant wordt 8m hoog.

Plaatsing van Vierkant in Vierkant in de groenstrook is in eerste instantie tijdelijk. Wanneer over twee jaar de aanleg van de Leidse Ring Noord start zal het kunstwerk tijdelijk worden opgeslagen. Na voltooiing wordt de groenstrook opnieuw ingericht, nu als Morssingelparkje. Dit parkje zal ook een functie vervullen in het Singelpark. In het ontwerp krijgt Vierkant in Vierkant een definitieve plek.

23 september: kunstwerk wordt aangeboden aan de stad

Op 23 september om 16.30 uur zal als onderdeel van de opening van de Kunstroute het kunstwerk door de Stichting Vierkant in Vierkant aangeboden worden aan de stad. Locoburgemeester en wethouder van cultuur Robert Strijk zal het in ontvangst nemen. Met borrel na en gelegenheid de initiatiefnemers te spreken. Je bent daarvoor van harte uitgenodigd.
Volg het live
Benieuwd hoe het kunstwerk vorm krijgt? Sinds 12 september kun je de voortgang volgen op de locatie. Loop langs of bekijk de beelden van de webcam. Meer informatie vind je op de website van de Stichting Vierkant in Vierkant.