Singelpark
×

Social distancing in het Singelpark


De lente is nog nooit zo zonnig geweest als in 2020, het jaar waarin het Coronavirus genadeloos wereldwijd toeslaat en de hele wereld gedwongen locked-in is. Alweer een zonnige zondag ergens in april, en we hebben al weken binnen gezeten. Geweldig dat er dan een Singelpark is, met groen grasperken, mooie bloemen, bankjes, paden, water. Sommigen konden de verleiding niet meer weerstaan en brachten tijd door in ons fraaie en aantrekkelijke Singelpark.

Het was op zondag 19 april behoorlijk druk in het Singelpark. We moeten minstens anderhalve meter afstand tot elkaar houden, en groepsvorming is compleet uit den boze., Hier en daar zat de capaciteit aan de rand van wat mogelijk is.

In het Plantsoen hield men zich in het algemeen keurig aan de regels: slalommen langs elkaar heen over de paden. Is het je opgevallen dat de paden steeds breder slijten? Menigeen lag lekker te zonnen, maar op afstand. Bootjes voeren met twee inzittenden.

Onverkort blijft gelden: Alleen samen stoppen we de verspreiding van het coronavirus. Blijf/werk zoveel mogelijk thuis, houd 1.5 meter afstand, en was regelmatig je handen.